Tillbaka i Politiken

Jag tog ett mindre uppehåll från politiken under mandat perioden av olika anledningar. Ställer upp till kommunfullmäktige till nästa mandat period. Så nu återstår det att se hur det går i valet. Målet är som vanligt att vinna valet. Att återgå till jobbskapande politik, istället för bidragspolitik.

Vi har under mandat perioden sett en regering som inte vet vad den egentligen vad den vill och var den står. Det råder oftast total förvirring när regeringen gör uttalanden och med en Statsminister som inte ger något som helst förtroende.

Jag ser fram emot att återigen jobba för medborgarnas röst med frihet som ledstjärna.

Skattehöjningar

Här är listan som kommer försvåra livet för oss vanliga medborgare i Sverige under en Socialistisk regering 2015.

Listan kommer från www.skattebetalarna.se/

Oecd sa nu i mars att Hushållen är motorn i Svensk ekonomi då väljer regeringen att göra det dyrare att jobb, spara och tanke! Ja läs listan på skattehöjningar.

 

– Sänkt ROT-avdrag

– Höjd skatt med ca 1 700 kr för alla med inkomst över ca 36 000 kr/mån genom lägre brytpunkt för statlig inkomstskatt

– Återinförande av den särskilda löneskatten för personer över 65 år som arbetar, den så kallade Silverskatten

– Höjd skatt på bensin med 44 öre/l

– Höjd skatt på kapitalplaceringar

– Höjd skatt på diesel med 48 öre/l

– Höjda arbetsgivaravgifter för unga

– Halverat RUT-avdrag för personer under 65 år

– Höjd effektskatt på kärnkraft

– Slopat avdrag för läx-RUT

– Höjd miljöskatt på naturgrus

– Höjd skatt på bekämpningsmedel

– Höjd skatt för inkomster över 50 000 kr/mån

– Sänkt och slopat avdrag för pensionssparande 

– Avskaffad nedsättning av krogmoms

– Höjd skatt för banker

– Höjd skatt för småföretagare (3.12)

– Avskaffad avdragsrätt för gåvor till välgörenhet

– Avskaffad avdragsrätt för förvaltningsavgifter

– Införande av skatt för vägslitage

– Höjd koldioxidskatt

– Högre skatt på bränsle som förbrukas i flyg eller fartyg

– Klimatskatt på inrikesflyg / Skatt på flygresor

– Högre skatt på vissa uppvärmningsbränslen

– Högre skatt på vissa biodrivmedel

– Höjd skatt på avfallsdeponi

– Skatt på handelsgödsel

– Skatt på avfallsförbränning

– Höjda fordonsskatter

– Höjd skatt på öl och vin med 9 % 

– Höjd skatt på sprit med 1 % 

– Höjd skatt på cigaretter med 6 % 

– Skatt införs på viss privatinförsel av cigaretter

– Höjd skatt på snus med 12 %

– Slopad gruppregistrering till mervärdesskatt

– Särskild skatt för finansiering av större infrastrukturprojekt

Fler skattehöjningar kommer när Socialdemokraterna och Miljöpartiet får igenom sin egen budget.

Förvirring

Hur kan man annars summera tiden från valet??

Det kastas hit och dit under varje vecka….det började med ett erkännande av  Palestina ett fördömande av Saudiarabien och ett nej till fortsatt avtal, Vilket ledde till ett fördömande av Sverige i hela mellanöstern! Nu ska man göra det dyrare att jobba, spara och tanka! Vi går från ett Sverige som hyllades i omvärlden för att sin ekonomiska politik till ett land i förfall!

Att stå i valrörelsen och lova och lova för att sedan inte hålla ett enda vallöfte känns så Socialdemokratiskt. Jag har full förståelse för att man inte alltid kan hålla allt! Så är det men detta är fullkomligt löjligt!

Vi går tunga år tillmötes och idag känns det långt till 2018.

förlåt

Att få välja själv när man vill avsluta sitt liv

Det är en av dom stora tabu områden som finns att prata om. Jag vill avsluta mitt liv med aktiv dödshjälp. Men varför är det så? Varför ska inte en person som är så sjuk att man inte längre kan hjälpa en person bli frisk få bestämma om man vill avsluta sitt liv med värdighet?

Jag har under mina år som undersköterska fått hjälpa personer med cancer, ALS och aids alla med vetskapen om att det inte finns mer läkevetenskapen att göra. Alla visste om att slutet av deras liv skulle innebära smärta och att dom kommer tappa sin värdighet och självständighet. Att få arbeta med en person som har tex ALS som sakta tappar alla sina kroppsliga funktioner för att till det sista inte längre kunna andas själv är ett otroligt grymt sätt att avsluta sitt liv. Idag finns ingen bot mot tex ALS. Att ge individer möjligheten att då själva få välja när och hur man avsluta sitt liv med värdighet ser jag inte som ett problem!

Nu ska inte aktiv dödshjälp användas som självmord det är inte det jag menar! I olika länder där detta finns genomgår man omfattande samtal med psykologer mm för att säkerställa att detta är verkligen något personen vill och verkligen önskar. Att sedan kunna ta farväl av sina nära och kära med värdighet är något jag anser vore en rättighet!

Är detta kontroversiellt? Absolut! Men varför kan man inte få bestämma själv hur man vill avsluta sitt liv, när man drabbas av en sjukdom du aldrig kommer överleva.

Jag tycker att Sverige ska tillåta aktiv dödshjälp och låta människor få avsluta sitt liv med värdighet.

I filmen nedan berättar Brittany Maynard om sitt beslut.

Ovärdig beskrivning

Sveriges finansminister Magdalena Andersson fortsätter svartmålningen av Sveriges ekonomi, Vilket i mina ögon är tämligen barnsligt! Stora delar av världen har under många år hyllat hur Sverige för hur Alliansen arbetat med ekonomin. Att det råder skillnader på hur Socialdemokrater och Alliansen ser på ekonomi är ju ingen hemlighet, men att som finansminister stå och svartmåla det ekonomiska läget under rådande läge blir inte bara löjligt utan helt befängt!

Det är synd att man nu från S och Mp fortsätter svartmålningen och helt släpper den goda ekonomin som Alliansen arbetat fram under 8 år, det verkar inte bättre än att skattehöjningarna kommer dugga tätt under finansminister Magdalena Anderssons ledarskap.

Fram tills idag

Jag valde i december 2013 att ta ett steg tillbaka från både politiken och förenings ansvaret jag hade i Kungälv, Detta pga av att min hälsa i rask takt försämrades! Läkarbesöken avlöste varandra och jag hade varken ork eller minne att fortsätta. Läkaren hotade med att de bara var en tidsfråga innan jag fick min första hjärtinfarkt!

Det är ett av dom svåraste valen jag tagit, men med 3 barn och fru var det väl ändå ett måste!

Jag jobbar ju inom politiken så på sätt och vis lämnade jag det aldrig! Kände mig som en sån otrolig svikare gentemot alla i partiet i Kungälv! Jag har under 2014 försökt att komma tillbaka men när det var dags för att bestämma om jag skulle aktivt försöka ställa upp under valet och kandidera bad jag att få stå på sista plats till Kommunen och fick äran att stå på listan till riksdagen.

Jag stod bredvid under valrörelsen dels pga av jobbet på Moderaternas kansli i Göteborg. Men vad det sög i kampanj tarmen!

Idag sitter vi i opposition i Kungälvs kommun och på riks!

Nu gäller det att aktivt arbeta hårt för att fortsätta att arbeta för en arbetsskapande politik även om det är i opposition, Förnyelsearbetet är igång på alla plan och det kommer bli 4 spännande år

Maten vi ger våra äldre.

Idag skriver Expressen en artikel om att Leif Mannerström varit på äldreboende i Lycksele för att se hur maten ser ut!

Mannerström dömer ut maten!!! Ingen direkt nyhet??

Det här är en vardag för alldeles för många äldre i hela Sverige! Jag har jobbat i 15 år som undersköterska många av dessa 15 år jag har gjort inom hemtjänsten. Man får som personal gå på utbildningar där man pratar om hur man kan göra för att hjälpa våra äldre och dementa att kunna få en bra stund då man ska äta! När man som personal kommenterar hur maten ser ut luktar mm så har jag fått till svar att man får lägga upp fint, duka fint….

Dessutom delar många äldre upp en portion på två eller fler måltider, Vilket innebär att dom äldre snabbt blir undernärda pga av att dom inte får i sig tillräckligt med näringsämnen.

Och man får oftast bara ett mål lagad mat om dagen!

Det är dags att ge dom som är mest utsatta i samhället bra mat, Och en värdig vardag!

http://www.expressen.se/gt/mannerstrom-domer-ut-maten-i-aldrevarden/