Dagens tankar.

Jag har idag haft förmånen att både träffa försvarsminister Karin Enström då hon var på besök i Göteborg. Det var mycket inspirerande att få höra försvarsministern prata om kommande försvars beslut och vilka olika syner det finns på försvarspolitiken i Sverige. Om man tittar på Socialdemokraternas historia med bland annat 60 förband nedlagda under sista regeringstiden och den faktiska upprustningen Moderaterna och Alliansen genomfört så står det klart att S, V och MP inte är några försvars förespråkare. I det sista valet ville Socialdemokraterna göra nedskärningar med en kostnad på 2 Miljarder!! Det är en stor summa pengar! Ser fram emot försvarsberedningens rapport som ska se fram efter 2015.

Vi har idag ett Ryssland som rustar upp hela sin försvarsmakt, Detta ser många idag som ett stort hot mot freden i vårat närområde, jag inräknad men finns det idag ett direkt hot om en väpnad konflikt i Sveriges närområde? Det går väldigt fort att för en konflikt att uppstå och detta måste dagens och morgondagens Svenska försvar vara redo för. Med den utveckling som försvaret har idag och vad som ligger framför oss tror jag att det känns tryggare med en Moderat försvarspolitik än en vänster styrd! För oss i Kungälv betyder försvaret av Göteborg otroligt mycket! Vi har i Göteborg idag flertalet mycket kompetenta Hemvärns förband som dygnet runt. Ett hemvärn som ställer upp när våra nära och kära går vilse eller försvinner, När skogsbränder eller svåra översvämningar inträffar och förstör det vi håller kärt. Detta är en del av det Svenska försvaret som föryngras hela tiden då unga killar och tjejer väljer att gå med i bland annat hemvärnet.

Jag ser fram emot en valrörelse där Socialdemokraterna ska stå och förklara hur man ser på försvaret(nedskärningar på  och hur man ihop med Vänstern och Miljöpartiet ska kunna möta en enad Allians som står för ett starkt försvar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *